Chillen aan zee? Zo bescherm je jouw ogen op het strand!

En voeg de perfecte zonnebril toe aan jouw reiskoffer

Wat is er beter dan de hele dag ontspannen op het strand? Af en toe een frisse duik in zee, een lekker drankje erbij en de zon op je gezicht: zálig! Alleen: denken je ogen er ook zo over? 

Oogbescherming aan het strand: ook voor je bril

Je ogen krijgen immers heel wat te verduren tijdens een dagje ontspanning in de zomerse zon. Zéker aan het strand. En ook die coole zonnebril verzorg je maar best goed. Want zandkorrels en zeezout kunnen je favoriete bril ernstig beschadigen. Tijd voor enkele tips!

Oh, nog één dingetje: wil je de juiste zonnebril kiezen voor jouw trip? Check dan deze blog. Of kom langs bij ons voor advies op maat.

Oogbescherming: 5 tips om je ogen te beschermen aan het strand

  • Bescherm je ogen tegen uv-straling…

Dat doe je met de juiste zonnebril. Kies voor kwaliteit met een hoge beschermende factor. En neen, je ogen dichtknijpen beschermt je niét tegen schadelijke zonnestralen. Een hoogwaardige zonnebril is écht een must.

  • … zélfs als het bewolkt is

Ook op bewolkte dagen moet je een zonnebril opzetten. Uv-straling priemt immers makkelijk door het wolkendek. Net op die momenten laten veel mensen zich verrassen.

  • Ogen dicht onder water!

Zeewater bevat tal van bacteriën. Dat is niet erg, maar je houdt toch best je ogen dicht onder water. Wil je het onderwaterleven toch bewonderen, koop dan een goeie zwembril. 

  • Aargh, zand in je oog

Yep, we maken het allemaal mee: vervelende zandkorrels in je oog. Niet wrijven! Spoel je oog uit met proper water tot de zandkorrels verdwenen zijn. Even vervelend, maar wel zo veilig.

  • Smeer je oogleden in

De huid van je oogleden is bijzonder dun en gevoelig. Besteed er extra aandacht aan wanneer je jezelf insmeert. Een speciale zonnebrandcrème voor je gezicht is géén overbodige luxe.

Zorg goed voor je zonnebril

Zo, je ogen zijn veilig. Nu je favoriete zonnebril nog. 

  • Ga je zwemmen in zee? Spijtig, maar je bril mag niet mee. Zeezout kan je montuur en glazen aantasten.
  • Berg je zonnebril altijd veilig op in z’n doosje of zakje. Zo stel je hem nooit bloot aan te hoge temperaturen.
  • Leg je bril of zonnebril nooit in het zand, dat kan krassen veroorzaken op je glazen.
  • Wrijf zandkorrels niet van je brilglazen – krassen! Spoel je zonnebril liever af met koud of lauw water.
  • Hou een proper microvezeldoekje bij de hand. Reinig je brilglazen nooit met een papieren zakdoek, keukenpapier of een rondslingerende trui. Die kunnen je glazen beschadigen.

Helemaal klaar! Nu kan je nog maar één ding doen: voluit genieten van die welverdiende vakantie. Veel plezier!